DHZ website
Image default
Business

Eigen bedrijf gestart? Heb je hier al aan gedacht?

Tof, je eigen bedrijf! Er bestaat een grote kans dat je vooronderzoek hebt gedaan naar: in welke markt je opereert, wat je doelgroep is en welke strategie je gaat hanteren om succesvol te worden. Ook heb je een logo en passende bedrijfsnaam bedacht en de onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Geweldig, je kan beginnen! Of toch niet? Niet helemaal helaas. Met dit artikel brengen we de punten aanbod waar je vast en zeker nog niet aan hebt gedacht. Een goede voorbereiding is overigens het halve werk.

Risico’s van het vak

Ondernemen is een vak apart en brengt zeker ook veel risico’s met zich mee, wat ervoor zorgt dat er veel vragen opkomen. Hoeveel moet ik investeren vanuit mijn eigen vermogen? Wat voor doelstellingen moet ik stellen? Hoeveel werknemers kan ik aannemen? Om antwoorden op deze vragen te kunnen geven is het belangrijk dat je alles goed op een rijtje zet. Naast de belangrijke risico’s zijn er ook risico’s die je gemakkelijk kan afdekken. Dit door verzekeringen zoals de aansprakelijkheid, pensioen en arbeidsongeschiktheid af te sluiten.

Beveiliging van het pand

Voor de meeste mensen klinkt beveiliging als iets overbodigs. Dit doordat ze het nooit zijn overkomen of denken dat ze in een rustige buurt zijn gevestigd. Tegenwoordig is beveiliging zo belangrijk geworden dat de rijksoverheid er veel reclame over maakt. Daardoor is het steeds belangrijker geworden om Bedrijfsbeveiliging aan te schaffen. Denk dan bijvoorbeeld aan een inbraakalarm of draadloze camerasysteem. Beiden systemen zijn makkelijk te installeren en zijn eenmalige aankopen.

Het beschermen van je merk of logo

Er zijn dagen, weken misschien zelfs maanden voorbij gegaan voordat je pakkende merknaam en logo wist. Je hebt het logo laten creëren door een grafische vormgever en je bent blij met het resultaat. Om ervoor te zorgen dat maanden lang denkwerk niet in deugen valt kan je het beschermen. Dit door patent aan te vragen.

https://www.groenewegendelft.nl/