DHZ website
Image default
Business

Migraine aanvallen

Hoofdpijn komt vaak en veel voor bij mensen, iedereen heeft het wel eens gehad. Veel mensen hebben vooral last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoofdpijn kan door allerlei oorzaken opkomen, de pijn kan door verschillende soorten punten worden gestimuleerd. Bij de ene persoon is de hoofdpijn wat intenser dan bij de ander.

Veel mensen weten dat migraine een hele nare vorm is van hoofdpijn maar weten niet wat er nog meer bij kan komen kijken. Ongeveer 3.000.000 mensen in Nederland heeft last van migraine. Migraine betekent niet alleen dat je last hebt van hoofdpijn maar veel mensen hebben last van misselijkheid, moeten braken, zien vaak lichtflitsen, het niet kunnen verdragen van licht en geluid of andere verschijnselen. Deze hoofdpijn  aanvallen kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks leven. Dit is omdat veel menen om dat moment niet meer goed kunnen functioneren.

De laatste jaren worden er veel botox behandelingen gedaan met een cosmetisch einddoel. Men ontdekte hierbij dat na een cosmetische Botox behandeling, veel migraine patiënten minder of geen hoofdpijn klachten meer hadden. Hierdoor is er meer onderzoek gedaan naar botox en verschillende testen uitgevoerd. Botox helpt tegen hoofdpijn omdat het je spier verslapt, helaas helpt het niet bij elke soort hoofdpijn. Er is nog geen duidelijkheid over het werkingsmechanisme van botuline toxine bij de behandeling van migraine. Dat het bij een grote groep migraine patiënten werkt is wel bewezen. Het beste resultaat wordt bereikt met mensen met een chronische migraine. Vooral mensen met hardnekkige klachten, die meer dan vijftien aanvallen van migraine per maand krijgen. Botox werkt een stuk minder goed bij mensen die migraineklachten hebben die om- schreven worden als ‘exploderend’( het voelt alsof hun hoofd uit elkaar barst).  

Een kliniek die op een veilige manier botox kan aanbieden is Faceland. Meer informatie over botox en hoofdpijn kunt u vinden op de website van Faceland: www.faceland.nl.

http://www.faceland.nl/