DHZ website
Image default
Business

NederlandReview: een nationale verzamelsite voor reviews, ervaringen, feedback en klachten.

Ben je wel eens in de nare verkoopgeintjes van een bedrijf getrapt? Dan weet je heel goed hoe glad die praatjes kunnen zijn en hoe weinig er van al die mooie praatjes overblijft als je eenmaal lid bent van hun krant of organisatie. En ook winkels zijn niet altijd even eerlijk over de kwaliteit van hun producten. Daarom luisteren Nederlanders, als ze een nieuwe computer of pooltafel willen kopen, eerder naar de consumenten die al ervaring met een product of bedrijf hebben. De reviews die zij overal op internet – en dan voornamelijk op onafhankelijke review websites – kunnen je helpen een beter beeld van een telecomaanbieder te krijgen voor je een dienst afneemt. maar waarom wordt daar nou zoveel op vertrouwd? Lees er hier meer over.

Ervaringen zijn onafhankelijk
Zoals we al zeiden hebben verkopers van een dienst of product er belang bij om in hun eigen voordeel te praten. Ze willen je namelijk graag een nieuwe auto aansmeren of je wijsmaken dat hun ziektekostenverzekering toch echt de beste en voordeligste is. Helaas klopt dat niet altijd en kom je soms bedrogen uit. In tegenstelling tot gladde verkopers en hun praatjes zijn ervaringen van klanten wel betrouwbaar. Zij hebben geen reden om de dingen mooier voor te doen dan dat ze zijn en zullen hun eigen, ongezouten mening geven over een nieuwe laptop of smartphone. Daarom kun je hen vertrouwen als ze zeggen dat de bezorgservice of klantenservice van een energiemaatschappij wel of niet voldeed aan wat je mag verwachten van een organisatie.

Ervaringen zeggen meer dan promotieteksten
Tegenwoordig wordt er veel online gekocht en verkocht. Dat houdt ook in dat op die manier een hoop vaatwassers, laptops en meubels worden aangeprezen. De meeste bedrijven plaatsen wel een stukje promotietekst onder het product dat ze verkopen. De ene keer zijn deze teksten wat uitbundiger en sporen ze je aan de nieuwe tuinslang of tuinmeubelen te kopen terwijl een andere keer de tekst wat meer puntsgewijs en informatief is opgesteld. In beide gevallen heb je niet altijd even veel aan de tekst. Ze bevatten niet genoeg informatie, de informatie kan foutief zijn of klopt gewoon niet. Dan heb je meer aan reviews die je meer over een product of dienst kunnen vertellen.

Reviews komen veel voor
De leuzen van een verkoper of de promotieteksten onder een product zijn allemaal de mening van één iemand. Je moet echter nooit vertrouwen op de mening van één iemand, vooral niet als je van plan bent een grote aankoop te doen. Op een ervaringensite of een review website kun je vele ervaringen lezen van mensen die al een bank of stoel bij een bepaalde woonwinkel hebben gekocht. Maar het is ook altijd verstandig om ook op andere plekken naar reviews te zoeken en niet van één website uit te gaan. Op die manier dek je jezelf in voor verkopers die er alleen maar op uit zijn om uit jou en andere klanten online of in een winkel een slaatje te slaan. Reviews kunnen je dus helpen om de beste online shops, diensten en aanbieders te vinden.