DHZ website
Image default
Business

Ongedierte in musea, deze soorten vind je er!

Ongedierte in musea is een groot probleem. Vooral de soorten ongedierte die materiaal aantasten zijn een gevaar voor de waardevolle voorwerpen die in musea staan. Welke soorten ongedierte in musea vormen een groot risico?

Houtaantasters

Musea staan vol met houten voorwerpen als houten beelden, lijsten van schilderijen en andere museumstukken van hout. Houtaantasters als houtworm en boktor zijn de soorten ongedierte in musea die je absoluut niet wilt aantreffen. De larven van deze houtaantasters voeden zich met dit hout. Voor je het weet zijn museumstukken onherstelbaar beschadigd. Ongedierte in musea als houtworm en boktor moet je zo snel mogelijk bestrijden.

Zilvervisjes en papiervisjes

Heb je wel eens gehoord van zilvervisjes en papiervisjes? Beide soorten ongedierte horen tot de orde van franjestaarten en voeden zich met producten waarin cellulose zit, zoals boeken en schilderijen. Eeuwenoude boeken en kostbare schilderijen gaan dus verloren als je dit ongedierte in musea hebt.

Knaagdieren

Muizen en ratten zijn ook soorten ongedierte in musea die vaak voorkomen. Deze knaagdieren kunnen een enorme schade toebrengen aan waardevolle voorwerpen. Muizen en ratten moeten constant knagen om hun tanden kort te houden. Om die reden knagen deze knaagdieren aan alles wat los en vast zit. Geen enkel voorwerp is veilig als je last hebt van dit ongedierte in musea.

Ongedierte in musea bestrijden

Ongedierte in musea moet je zo snel mogelijk zien te bestrijden. Schakel een professionele ongediertebestrijder in om te helpen met ongediertepreventie en ongediertebestrijding. Voorkom hiermee schade aan je kostbare museumstukken.

https://www.ongediertebestrijden.com/