DHZ website
Image default
Business

Whitewash verf van Moose Färg

Uw tuinhuisje een nieuw leven inblazen met Moose Färg whitewash verf is erg simpel. De verf is semi-doorzichtig en laat na afloop een mooie wazige afwerking achter. Het hout zelfs kun je er nog wel door zien. In Zweden wordt deze verf Dimma genoemd. Dit is een Zweeds woord voor “mist.” De mist is een hele mooie vergelijking met deze white wash. Wanneer je naar de white wash kijkt is het alsof er als het ware een laagje mist voor hangt.

De beits en lak en white wash van Moose Färg (dat zijn nagenoeg alle producten) kun je gebruiken binnen en buitenshuis. Deze producten hebben een zeer sterke beschermende functie. Ze beschermen dus ook tegen schadelijke ultravioletstraling van de zon. Ultravioletstraling van de zon zorgt er in veel gevallen voor dat het hout langzaam van kleur veranderd. Je ziet het dus vergelen of verbleken. Dat zal met de producten van Moose Färg dus niet meer gebeuren. De lak en beits van Moose Färg zorgen ervoor dat de houtsoorten hun kwaliteiten behouden. Kwaliteiten zoals: de houtnerf en de ademende functie.

Met de lak en de beits heb je geheel zelf de keuze of je veel of weinig aanbrengt. Het ligt aan het resultaat dat je voor ogen hebt. Wil je een meer diepe kleur, dan breng je een laagje meer aan. Wil je juist meer van het hout blijven zien? Dan heb je aan twee lagen meer dan genoeg. In de meeste gevallen worden twee lagen aangeraden, want dit is vaak de juiste balans tussen het natuurlijke uiterlijk van het hout en de kleur van de lak.

Het voordeel van de Moose Färg Dimma is dat met deze unieke krijtverf buiten alle eigenschappen van het hout blijven bewaard, terwijl het hout helemaal beschermd wordt. Het hout kan ondanks de beschermlaag alsnog het vocht regulieren.