DHZ website
Image default
Business

Een wortelkanaalbehandeling om uw tanden gezond te houden.

Onze tanden zijn vandaag de dag steeds belangrijker. Tanden zorgen namelijk niet alleen voor een goede uitstraling, mist de tanden goed wit zijn en de tanden goed staan. Men heeft de tanden ook nodig om voedsel te kunnen kauwen, zodat deze makkelijker kunnen worden verteerd in de maag en zodat het voedsel makkelijker door de slokdarm kan. Het is dan ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat u uw tanden goed verzorgt en de rest van uw mond ook. Dit kan door middel van 2 – 3 maal daags uw tanden te poetsen en gebruikt te maken van een mondspoelmiddel zoals Listerine.

Echter kan het zijn dat dit soms niet genoeg is. Net als met het verzorgen van uw lichaam. Iemand kan namelijk nog zo goed voor zichzelf zorgen, uiteindelijk wordt iedereen toch een keer ziek of grieperig. Dit kan ook gebeuren met uw tanden. In de meeste gevallen kan de tandarts deze klachten verhelpen of zelfs behandelen (denk hierbij bijvoorbeeld aan tandsteen). Echter zijn er ook gevallen waarbij een tandarts machteloos staat en u de expertise van een orthodontist nodig heeft.

Één van deze gevallen is als er ontstoken weefsel in het wortelkanaal van uw gebit terecht is gekomen. Om dit probleem te verhelpen, zult u een  wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan. Deze behandeling wordt altijd uitgevoerd door een orthodontist. Maar hoe gaat zo’n behandeling precies in zijn werk? Om dit goed te kunnen begrijpen is het eerst belangrijk om het volgende te weten: Wat is een wortelkanaal precies? Iedere tand en kies bestaan uit een kroon en één of meerdere wortels. De wortels zitten onder het tandvlees en zorgen ervoor dat de tand of kies verankerd is in de kaak. Door elke wortel loopt een wortelkanaal en in dit kanaal zit levend weefsel genaamd Pulpa. Pulpa bestaat uit zenuwvezels en kleine bloedvaten, indien dit ontstoken is kan het hevige pijnklachten veroorzaken. 

Voor informatie over de bahndeling kunt u terecht op de website van Orfeo kliniek.

http://www.orfeokliniek.nl