DHZ website
Image default
Business

HSV-TMP onmisbaar in onze huidige tijd

HSV-TMP is in deze tijd niet meer weg te denken. Al was er een tijd dat alles dat van plastic was als van inferieure kwaliteit werd beschouwd, maar die dagen zijn voorbij. Waarschijnlijk draagt u op dit moment plastic – misschien een polyester/katoen mix kleding of zelfs een bril of een horloge met plastic onderdelen. De meeste moderne kunststoffen zijn gebaseerd op organische chemicaliën die fabrikanten een enorm scala aan fysische eigenschappen bieden – het assortiment is enorm en groeit nog steeds.

Waarom is de techniek die HSV-TMP toepast zo belangrijk?

HSV-TMP gebruikt een techniek waarbij de veelzijdigheid van plastic materialen ten volle benut wordt. Kunststof beschikt over een unieke capaciteit. Een capaciteit om een op maat gemaakte vorm te ontwikkelen. Er is een kunststof geschikt voor bijna elke toepassing. Kunststof veroorzaakt echter aanzienlijke verwijdering problemen. Ze zijn niet goed voor het milieu, omdat het vele honderden jaren zal blijven bestaan en er bij verbranding gevaarlijke gassen kunnen vrijkomen. We worden echter wijzer en kunnen veel kunststoffen chemisch, mechanisch of thermisch recyclen.

Veel meer kunststof in huis dan u waarschijnlijk denkt

Er zit een enorm percentage kunststof in uw televisie, uw geluidssysteem, uw mobiele telefoon, uw stofzuiger – en waarschijnlijk ook plastic schuim in uw meubels. Waar loopt u op? Uw vloerbedekking als het geen echt hout is, heeft waarschijnlijk een synthetische/natuurlijke vezelmix (net als sommige kledingstukken die u draagt). Neem een kijkje in de keuken – u kunt een plastic stoel- of barkrukken hebben, plastic aanrechtbladen (acryl composieten, plastic voeringen (PTFE) in uw anti aanbakpannen, plastic sanitair in uw watersysteem – de lijst is bijna eindeloos. Open eens de koelkast!

Kunststoffen in de voedingsindustrie

Het voedsel in uw koelkast kan worden verpakt in PVC huishoudfolie, uw yoghurt is waarschijnlijk in plastic kuipjes verpakt, net als kaas. Water en melk in plastic flessen. Er zijn kunststoffen die nu voorkomen dat er gas ontsnapt uit frisdrankflessen. Bij ingeblikt bier zult u zien dat de binnenkant van het blik vaak bekleed is met een plastic polymeer.

Kunststoffen in Transport

Treinen, vliegtuigen en auto’s – zelfs schepen, satellieten en ruimtestations – gebruiken allemaal veel kunststoffen. Kunststoffen worden zelfs gebruikt in combinatie met andere materialen in alle soorten vervoer. Ja, zelfs skateboards, rolschaatsen en fietsen.

Ik heb in dit blog slechts enkele voorbeelden aangehaald van de verschillende toepassingen van kunststoffen, en het is duidelijk dat het moderne leven er zonder zou heel anders uitzien. Dankzij HSV-TMP in Ede kan met spuitgieten elke vorm, elk onderdeel op maat gemaakt worden. Voor elke industrie.

Gerelateerde artikelen

Gereedschappen vroeger en nu

Teveel spullen? Ideaal voor een opslagruimte in Delft

Hoe ziet een verhuizing eruit met Urban Flex?