DHZ website
Image default
Business

De racefiets ronde van Frankrijk

Steeds meer mensen kiezen voor een racefiets. Omdat deze markt steeds groter word is er steeds meer vraag naar een racefiets. Maar waar begon het nu eigenlijk allemaal mee? Wie of wat word gezien als de grondlegger van de huidige wielrenners die gebruik maken van een racefiets?

Het ontstaan

De ronde van Frankrijk staat bekend als het begin van de wielrenners generaties. Tijdens de ronde van Frankrijk maken wielrenners gebruik van de racefiets. De ronde van Frankrijk is ontstaan in 1903 en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrange, op dat moment was hij de hoofdredacteur van het tijdschrift L’Auto. De eerste racefiets is namelijk jaren daarvoor ontstaan, in 1895 ontwierp Jean Marie Corre het eerste model van de racefiets. Hij bedacht een fiets van aluminium en vervolgens testte hij deze ‘’racefiets’’ op verschillende parcours in Frankrijk. Toen dit een succes bleek te zijn werd er op jaarlijkse basis een race opgevoerd, dit is het officiële ontstaan van de Tour de France.

Hoeveel mensen nemen hier deel aan?

Steeds meer mensen die zijn begonnen met alleen een racefiets, zijn gegroeid van amateur naar professioneel. Hierdoor doen er steeds meer wielrenners mee aan de Tour de France. Jaarlijks zijn er duizenden mensen die meedoen aan deze wedstrijd. Het is namelijk elk jaar weer een strijd wie de beste racefiets heeft, en wie de beste tijden weet neer te zetten. Want het is namelijk zo dat mensen steeds beter willen presteren. Daarom word er steeds meer gebruik gemaakt van een betere racefiets. Want als je niet gebruik maakt van een goede racefiets, dan zal je merken dat je resultaten laat liggen die je anders had kunnen behalen. Als je ook interesse hebt om te gaan wielrennen, wacht dan niet langer en kies een racefiets uit die bij jou past!