DHZ website
Image default
Business

Detachering is het nieuwe werken

Voor goede vakmensen is er momenteel uit genoeg werk te kiezen. Toch heeft niet iedereen zin in om zich vast te leggen bij een werkgever. Sommige mensen zoeken juist de uitdaging om steeds een nieuwe klus te beginnen. Sommige mensen worden blij door afwisseling. Anderen hebben baat bij het houden van controle over hun eigen tijd. Voor die mensen is de mogelijkheid om via detachering te werken een uitkomst. Je hoeft niet direct eigen ondernemer te zijn maar kan wel in dienst van het bureau werken. Dat geeft veel praktische voordelen en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om veel en diverse ervaring op te doen.

Wat zijn de voordelen bij datachering voor de opdrachtgever?

Ook de opdrachtgever heeft voordelen bij detachering. Zo zijn ze er zeker van dat er goed geschoolde mensen als potentiële kandidaten worden doorgestuurd. De meeste werkgevers kennen de situatie waarin tijdelijk hoog opgeleide mensen nodig zijn. Via detachering kunnen bijvoorbeeld specifieke klussen geklaard worden. Ook bij zwangerschapsverloven of langdurige zieken kan een gedetacheerde kracht de oplossing bieden voor het bedrijf.  Omdat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan tussen gedetacheerde en detacheringsbureau komen alle risico’s op het bord van het bureau. Uiteraard worden de risico’s in bepaalde vorm doorberekend en kan het voor komen dat de salariskosten voor een ingehuurde kracht hoger uitkomt dan iemand die vast in dienst is.

Een detacheringsbureau biedt snel en efficiënt personeel

De mooiste situatie is wanneer een gedetacheerde feilloos in de organisatie van de opdrachtgever opgaat. Die kunst blijken, hoger opgeleide mensen die via detachering werken, in hun bezit te hebben. Door de regelmatige feedback van opdrachtgever en gedetacheerde kan het detacheringsbureau steeds betere matches maken. Daarmee hebben niet twee maar drie partijen bestaansrecht. Het kan soms op een omweg lijken om een detacheringsbureau in te schakelen maar feitelijk worden veel kosten en risico’s bij de opdrachtgever weggehaald. Het werkt snel en goed. Iets wat in deze tijden heel belangrijk is.

https://www.vacaturebouw.nl/